dimarts, 6 de novembre del 2007

QED

Volia, fent cas al que deia l'Anna May de posar una mica de ciència al blog, posar una foto de un científic, que estigués bo i toqués música bé. Posant "ciencia tio bueno musica" al google surten coses com aquestes:














No crec que em donin per massa, aquestes fotos. No sé com els hi puc treure el suc, alguna idea? La primera encara, però la segona té tela, potser algun dia en podriem parlar, no?

Per altra banda, avui a la uni hem vist l'obra de teatre QED, per cortesia de l'AEP i de la facultat de física. Ha estat espectacular (i gratis). Ha valgut molt la pena, he rigut molt. I quin crack en Richard Feynman, físic en el que es centrava l'obra (pràcticament un monòleg).

La veritat és que li censuro absolutament la seva participació en la fabricació de la bomba atòmica, però si només miressim això... ens en cargariem a tants que no mola. Però per tot el demés, era un mestre absolutament genial, i un paio molt... sensat? Brillant, en la seva senzillesa. I en la seva complexitat, que se m'escapa. Però he après que el QED de l'obra vol dir QUANTUM ELECTRODYNAMICS, tot i que sospito que pot tenir un altre significat. Per la web he trobat que QED són sigles que signifiquen "Quod erat demostrandum", o literalment "allò que es volia demostrar". Es veu que es fa servir de forma equivocada, en castellà, com "Queda Entonces Demostrado", però el siginificat no és ben bé aquest. S'utilitza al final d'un raonament matemàtic o d'un argument científic per remarcar que s'ha obtingut un resultat bo.

A mi el que m'han demostrat avui és que amb bones iniciatives es poden fer moltes coses. Com veure teatre gratis a la uni, i qui sap si canviar algunes coses.


També he après per fi que volen dir aquests diagrames; si esteu interessats us n'informo, però, com que hauria de fer recerca, millor demaneu-li a l'Àngela (link del seu bloc aquí adalt).

Bona nit gent!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

i el cientific tio guano?!
brrrrrrrrrrr
ivan, no das a tu público lo q pide...

;P

Black Aria ha dit...

jo soc molt corqui per la ciència, m´indigno molt quan no pillo les coses jejejejeje

Àngela ha dit...

ivan!!!
que cabronet, rebotant aquí les responsabilitats, no? :p

no sé ben bé de què van els diagrames, perquè això s'estudia a uns nivells suprems de la carrera... però alguna idea tinc.

ja es veurà quan cau un post... de QED... tot un repte!

amay ha dit...

hola hola
la veritat és que amb bones iniciatives, ganes, constància i amics que t'ajudin... (i gent que pagui) es poden aconseguir un munt de coses...
merci per venir

i el científic, no cal que sigui tio bueno... ni que sigui científic